Kada se sneg spusti na Kaliforniju: Nezapamćeni prizori u Los Anđelesu nakon 30 godina

Oko 120.000 domova ostalo je bez struje

26.02.2023. 10:23
  • Podeli:
sneg kalifornija twitter @ANILAWHITNEY-63fb24d6a81cb.webp Foto: Twitter @ANILAWHITNEY

Sneg je pao u Los Anđelesu nakon što se snežna oluja spustila ka zapadnoj obali SAD-a. Niske temperature i poplave stigle su do juga Kalifornije, a reke su se podigle do opasnog nivoa pod pretnjom izlivanja.

Jaka snežna oluja u Kaliforniji

Kako navodi američka meteorološka služba ovo je jedna od najjačih oluja koja je ikada pogodila jugozapadnu Kaliforniju, a zabelela su se, prvi put u tri decenije predgrađa Santa Klarita.

Iako će danas dobiti kratak predah, stanovnicima ovog dela Kalifornije već sutra stiže nova mećava, a već sada je, nakon jakih vetrova oko 120.000 domova ostalo bez struje.

Glavni autoput na zapadnoj obali Interstejt 5 zatvoren je zbog obilnog snega i leda u planinskom delu severno od Los Anđelesa.

Palo 205 cm snega

Meteo službe su izračunale da je do subote palo 205 centimetara snega u zimovalištu Mauntan Haj koje se nalazi u planinama San Gabrijel severoistočno od Los Anđelesa, dok je 160 centimetara palo u Snežnoj dolini smeštenoj u planini San Bernandino.

Količina kiše je takođe velika, pa je pao 38,1 centimetar kiše u okrugu Kogsvel Dem, a u Vudland Hilsu 26,6 centimetara.

"Ovo je izuzetna snežna oluja sa istorijskom količinom padavina i snegom koji je pao u nizijama, gde se retko zabeli", saopštila je meteorološka služba Los Anđelesa.

Problema ima i u Mičigenu, gde je zbog oluja od ove nedelje više od 350.000 domaćinstava bilo bez struje u subotu posle podne, prema podacima dve glavne elektrodistribucione kompanije u toj američkoj državi.

Obe kompanije su saopštile da se nadaju da će uspostaviti normalno snabdevanje električnom energijom do večeras.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()