Kadirov potvrdio: Specijalne čečenske snage "Ahmat" prebačene u Bahmut

Ahmat ulazi u Bahmut nakon povlačenja vagnerovaca

10.07.2023. 09:09
  • Podeli:
putin kadirov profimedia-1666162204597.webp Foto: Profimedia

Jedinica specijalnih čečenskih snaga "Ahmat", kojom komanduje zamenik komandanta Drugog armijskog korpusa Apti Alaudinov, prebačena je u oblast Bahmuta, izjavio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

„Komanda specijalne operacije premestila je jedinicu specijalnih snaga ‘Ahmat’ kojom komanduje Apti Alaudinov u tešku oblast Bahmuta. Ova odluka govori o poverenju Generalštaba i dokazuje visoku borbenu sposobnost jedinica“, napisao je Kadirov na Telegramu, preneo je TASS.

Ruska paravojna formacija „Vagner“ zauzela je Bahmmut krajem maja, posle 10 meseci žestokih borbi sa ukrajinskim snagama, a borci „Vagnera“ napustili su taj grad između 25. maja i 1. juna i predali su kontrolu ruskoj vojsci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()