Kakav god bude ishod presude Trampu, napraviće dodatne podele na političkoj sceni SAD

Podigla se velika energija duboke države da se spreči kandidatura, a potom i učestvovanje i eventualna pobeda Trampa na predsedničkim izborima

31.05.2024. 12:15
  • Podeli:
donald tramp - 30 maj 2024 - profimedia (2)-6659a3448c3e5.webp Foto: Profimedia

Povodom odluke porote Okružnog suda na Menhetnu da proglasi bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa krivim za falsifikovanje poslovnih dokumenata, urednik ekonomije u "Večernjim novostima" Dušan Stojaković izjavio je da nema sumnje da će presuda Trampu, bila ona osuđujuća ili oslobađajuća, napraviti dodatne podele na političkoj sceni SAD. 

Kako je naveo za Tanjug, temperatura u SAD očigledno nikako ne može da se spusti s obzirom na to da je ovo izborna godina i da postoji mogućnost da se Tramp ponovo vrati na vlast, istakavši da se "duboka država" ne slaže sa načinom na koji je on vladao u prethodnom mandatu.

Stojaković smatra da količina i inflacija tih sudskih procesa u poslednjih godinu dana ukazuju na to da se podigla velika energija duboke države kako bi se sprečila prvo kandidatura, a potom i učestvovanje i eventualna pobeda Donalda Trampa. 

Odgovarajući na pitanje kakve su ekonomske prilike u SAD i šta sa ekonomske strane znači Trampova izjava da je Amerika otišla u pakao, Stojaković je rekao da SAD imaju vrlo specifičnu ekonomiju koja može brzo da uđe u krizu, ali koja takođe može brzo da izađe iz krize. 

"Prema mojim informacijama, Tramp je izgubio prethodne izbore zato što je rekordnu zaposlenost u SAD izgubio tokom korone. Kod njih je liberalno zakonodavstvo i tržište u kojem se otkazi lako dobijaju. Podaci su tada govorili da je korona u SAD zatvorila 40 miliona radnih mesta. SAD u ovom trenutku na ruku idu sukobi koji se dešavaju, visoke cene energenata koje oni i sami imaju i koje kontrolišu širom sveta, im dozvoljaju mogućnost da i dalje budu svetski lider", objasnio je on.

Porota Okružnog suda na Menhetnu proglasila je bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa krivim za falsifikovanje poslovnih dokumenata kako bi prikrio isplate porno zvezdi Stormi Danijels uoči izbora 2016. godine.

Sudija Huan Merčan zakazao je ročište za izricanje kazne za 11. jul.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()