Kamala Haris iznenadila sve izjavom: "Ako upadne u moju kuću, biće upucan"

"Ako neko upadne u moju kuću, biće upucan", kazala je Haris.

20.09.2024. 16:36
  • Podeli:
kamala haris-66a9127ad2a9c.webp Foto: AP Photo/Stephanie Scarbrough, Pool

Kamala Haris, kandidat demokrata za predsednicu SAD u predsedničkoj trci, izjavila je da bi bilo ko bio upucan ako proba da upadne u njenu kuću.

"Ako neko upadne u moju kuću, biće upucan", kazala je Haris.

Nešto kasnije Haris je izjavila da nije možda trebalo baš da da takviu izjavu, ali je potvrdila da poseduje oružje.

Kamala Haris je istakla da jurišno oružje, koje je "doslovno dizajnirano kao alat rata", nema mesta na ulicama civilnog društva. Njen stav o pravu na posedovanje oružja, ali i potrebi za strožijim zakonima, odražava duboku zabrinutost zbog problema sa masovnim pucnjavama u školama u Americi.

Pitanje oružja postaje sve važnije kako se bliži novembarski okršaj Harisove sa Donaldom Trampom.

Činjenica da je vlasnica oružja i njena politika postaju ključni elementi u debatama i javnim nastupima, dok se ona zalaže za zabranu jurišnih oružja, univerzalne provere prošlosti vlasnika oružja i takozvane "red-flag" zakone koji omogućavaju sudsko oduzimanje oružja od osoba koje predstavljaju rizik.

Harisova je javno priznala da poseduje oružje još 2019. godine, navodeći ličnu bezbednost kao razlog, prenosi BBC.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()