Kanađanin umro na Kubi, leš greškom poslat u Rusiju: Tu nije kraj zapleta, situacija postaje još gora

Faraž Žaržur, 68-godišnji kanadski državljanin sirijskog porekla, umro je od srčanog udara na plaži u letovalištu Varadero 22. marta

27.04.2024. 14:54
  • Podeli:
mrtvačnica, telo, leš, smrt, pokojnik - shutterstock-662cf570e8ac0.webp Foto: Shutterstock

Telo Kanađanina koji je preminuo tokom odmora na Kubi greškom je poslato u Rusiju, potvrdila je danas njegova porodica. 

Ćerka preminulog, Mirijam Žaržur rekla je za CTV Njuz da su ona i njen brat identifikovali telo svog oca pošto su dobili dokaz od kanadske vlade. 

Ona je takođe potvrdila da je kubanska vlada vratila porodici 10.000 dolara koje su platili da bi im bilo isporučeno telo oca. 

"Nije nam dobro. Novac nam ništa ne znači zbog onoga što se dogodilo", rekla je Mirijam.

Faraž Žaržur, 68-godišnji kanadski državljanin sirijskog porekla, umro je od srčanog udara na plaži u letovalištu Varadero 22. marta, a nedeljama kasnije porodici je isporučeno telo dvadesetogodišnjeg istetoviranog ruskog državljanina. 

Kanadski Konzulat na Kubi prethodno im je savetovao da se odmah vrate u Kanadu i da stupe u kontakt sa tamošnjim vlastima, kao i da uplate 10.000 kanadskih dolara za prevoz tela.

Posle toga su čekali nekoliko nedelja, a da nisu imali nikakve informacije od kanadskih vlasti o tome gde se nalazi Žaržurovo telo.

Posle toga su dobili  obaveštenje da će njegovi ostaci stići 18. aprila.

Međutim, telo koje je na kraju stiglo u Kvebek, zajedno sa potvrdom o Žaržurovoj smrti i putnim ispravama, nije pripadalo pokojniku.

Ruske konzularne službe u Kanadi su kasnije identifikovale čoveka kao ruskog državljanina, čije je telo još u Kanadi, dok su ostaci Žaržura pronađeni u Rusiji. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()