Kanadski specijalac: Atentator na Trampa imao pomoć iznutra, to je jasno ko dan

On smsatra da se "nešto se dogodilo", ali "ne upire prstom ni u koga".

15.07.2024. 11:01
  • Podeli:
donald tramp, pokušaj ubistva donalda trampa - 13 jul 2024 - foto Reuters (4)-66931d0faad1d.webp Foto: Reuters

Dalas Aleksander, veteran koji je proveo 14 godina u snajperskom timu kanadske vojske i bio zadužen za zaštitu svetskih zvaničnika, smatra da je atentator na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa imao pomoć, i to iznutra.

"Jako sam dobro upoznat sa ovakvim stvarima i znam kako bi to trebalo izgledati, a u vezi sa atentatom na Trampa uopšte ne sumnjam da je napadač imao pomoć unutar agencije, organizacije ili pak vlade", navodi Aleksander.

Istraga još uvek traje, a, za sada, istražioci veruju da je napadač Tomas Metju Kroks delovao sam, prenosi "Geopolitika".

Kako prenose mediji, napadač je legao na krov zgrade koji se nalazi 118 metara dalje od mesta na kojem je Tramp govorio na predizbornom skupu u Batleru u Pensilvaniji, te pucao prema bini.

Aleksander, pak, tvrdi da on nije smeo da bude u mogućnosti da priđe tako blizu.

"Čim sam vidio fotografju iz vazduha onoga što su rekli da se dogodilo, odmah mi to nije imalo smisla. Ne možete usred bela dana doći na krov zgrade koja se nalazi samo nekoliko stotina metara dalje od predsednika. Ne možete doći u tu poziciju sa oružjem dok on drži govor.

To se jednostavno ne može dogoditi. Ne morate biti snajperista da bi vam to bilo jasno. Ti krovovi su najočitija mesta na celom svetu. Čak i učenici sedmog razreda znaju, kad ih pitaju šta treba učiniti za osiguravanje bezbednosti neke osobe, da prvo treba pogledati krovove oko mesta na kojem se to lice nalazi i koji su u dometu oružja", objašnjava Aleksander.

On smsatra da se "nešto se dogodilo", ali "ne upire prstom ni u koga".

"Previše je očito da je atentator imao pomoć sa strane da bi se mogao naći u tom trenutku na tom mestu. Ili je neko zažmurio ili je to bilo strateški isplanirano", objašnjava Aleksander.

Republikanski zastupnici u američkom Kongresu najavljuju da će pozvati na saslušanje šefa tajne službe.

Tramp je ranjen u subotu popodne tokom predizbornog mitinga u Batleru u Pensilvaniji. On je iz vatrenog oružja ranjen u uvo i nakratko je hospitalizovan.

Naoružani napadač ubio je jednog od pristalica Trampa i teško ranio još dva lica u masi pre nego što ga je tajna služba neutralisala.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()