Kenedi Mlađi: CIA izgradnjom baza samo pogoršala stvari u Ukrajini

Njujork tajms je ranije danas objavio da CIA ima više od 12 tajnih baza u Ukrajini, duž granice sa Rusijom

26.02.2024. 22:37
  • Podeli:
robert kenedi mlađi junior jr - 24 jan 2024 - profimedia-65d898c70191e.webp Foto: Profimedia

Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi poručio je danas da je američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) samo pogoršala stvari izgradnjom baza u Ukrajini duž granice sa Rusijom.

"Uz svo prikupljanje informacija i novoobučene operativce, CIA nije mogla da ublaži sukob između Ukrajine i Rusije. U stvari, izgleda da je CIA samo pogoršala stvari", napisao je Kenedi na društvenoj mreži X.

On je dodao, pozivajući se na otkriće Njujork tajmsa, da je CIA gradila špijunske baze u Ukrajini duž ruske granice počevši od 2014. godine. 

"Kako bi SAD odgovorile ako bi Rusija ili Kina izgradile špijunske baze na granici između SAD i Meksika", upitao je Kenedi.

Njujork tajms je ranije danas objavio da CIA ima više od 12 tajnih baza u Ukrajini, duž granice sa Rusijom.

Prema pisanju američkog lista, CIA je pored toga, 2016. godine, počela da obučava elitne ukrajinske snage, Jedinicu 2245, koja je zaplenila ruske dronove i komunikacionu opremu, tako da tehničari CIA mogu da ih rastave i probiju ruske sisteme za šifrovanje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()