Kenija: U napadu hijena jedna osoba nastradala, dve povređene

Univerzitet se nalazi blizu zapadne granice Nacionalnog parka Najrobi, koji je dom za više vrsta divljih životinja

07.02.2024. 23:15
  • Podeli:
hijena - profimedia-65c3861045b8b.webp Foto: Profimedia

Jedan čovek je izgubio život, a još dvoje ljudi je povređeno u napadu hijena u blizini Univerziteta Multimedia, na periferiji Najrobija.

Univerzitet se nalazi blizu zapadne granice Nacionalnog parka Najrobi, koji je dom za više vrsta divljih životinja, uključujući hijene, lavove i geparde.

Rođaci Entonija Paše, nastradalog muškarca, rekli su da je bio napadnut dok je skupljao drva, prenosi Skaj njuz. Jedan od povređenih, 21-godišnji student inženjerstva Kevin Mvendva, izgubio je palac u napadu.

Služba za divlje životinje Kenije (KWS) saopštila je da je jedna hijena ubijena posle napada i da se njen leš ispituje da bi se utvrdilo da li je životanja imala besnilo ili druge bolesti.

Napadi hijena postali su sve češći na periferiji Najrobija, a nakon napada na 10-godišnjeg dečaka, koji je preminuo od zadobijenih povreda, KWS je objavila uputstvo o tome kako reagovati kada se suoče sa životinjama.

Nedavni napad podstakao je studente da protestuju zbog onoga što su nazvali nedostatkom bezbednosti i oni zahtevaju od vlade da postavi određena ograničenja za kretanje životinja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()