Kijev pregovara sa zapadnim kompanijama o proizvodnji oružja u Ukrajini

Prema rečima ukrajinskog zvaničnika, u toku su pregovori sa proizvođačima iz Nemačke, Italije i Francuske

19.06.2023. 20:59
  • Podeli:
vojnici Ukrajina Bahmut vojska foto Reuters-64031721ad501.webp Foto: Reuters

Zamenik ukrajinskog ministra za stratešku industriju Sergej Bojev izjavio je danas da je Kijev u pregovorima sa zapadnim kompanijama o proizvodnji oružja na tlu Ukrajine, kao i da bi ukrajinske vlasti sa proizvođačima mogle da potpišu ugovore u narednim mesecima.

Prema rečima ukrajinskog zvaničnika, u toku su pregovori sa proizvođačima iz Nemačke, Italije i Francuske o tome da kompanije započnu proizvodnju u samoj Ukrajini.

"Mi smo u veoma detaljnim razgovorima sa njima. I sigurni smo da ćemo ugovore potpisati u narednih nekoliko meseci", rekao je Bojev za Rojters na marginama Pariskog aero-mitinga.

Naveo je da je posebno razgovarao sa proizvođačima dronova, od velikih međunarodnih kompanija, pa sve do malih dobavljača.

"Razgovaramo o različitim nivoima saradnje, a neke od kompanija kažu da su spremne da dođu i investiraju i proizvode dronove", rekao je Bojev.

On je dodao da će odvraćanje agresije u budućnosti zahtevati snažnu odbrambenu industriju u Ukrajini i jake ukrajinske oružane snage

"Zato smatramo da je od suštinskog značaja dolazak međunarodnih partnera u Ukrajinu, uspostavljanje proizvodnje i uključivanje Ukrajine u bezbednosni okvir slobodnog sveta", rekao je Bojev.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()