Kijev: Upad u ruski region Kursk ima za cilj da destabilizuje Moskvu

Ruska vojska saopštila je u sredu da je Ukrajina rasporedila oko 1.000 vojnika za upad u Rusiju

11.08.2024. 15:03
  • Podeli:
sudža, kurska oblast 7 avg 2024 - Retuers-66b611604952c.webp Foto: Reuters

Posle višemesečnog povlačenja pred vojskom Rusije na Istočnom frontu, Ukrajina je u utorak pokrenula operaciju velikih razmera u pograničnom regionu Kursk, ušavši, prema analitičarima, najmanje petnaest kilometara duboko u rusku tetirotiju, uz preuzimanje kontrole nad nekoliko lokaliteta.

Upad u ruski region Kursk ima za cilj da oslabi moskovske snage i destabilizuje Rusiju, izjavio je neimenovani ukrajinski bezbednosni zvaničnik, prenosi AFP.

„Cilj je da se rastegnu neprijateljske pozicije, nanesu maksimalni gubici, destabilizuje situacija u Rusiji – jer nisu u stanju da zaštite sopstvene granice – i da se rat prebaci na rusku teritoriju“, rekao je ukrajinski bezbednosni zvaničnik pod uslovom da ostane anoniman.

Ruska vojska saopštila je u sredu da je Ukrajina rasporedila oko 1.000 vojnika za upad u Rusiju, koji je iznenadio Kremlj.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je danas snimke na kojima se navodno vidi napad na jednu ukrajinsku oklopnu kolonu u regionu Kursk, kao i uništenje tenka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()