Kim Džong Un rukovodio operacijom evakuacije stanovništva iz poplava

Evakuisano je 5.000 ljudi zbog poplava u Severnoj Koreji

29.07.2024. 23:15
  • Podeli:
kim džong un Korean Central News AgencyKorea News Service via AP tanjug-66a73ee1b0a15.webp Foto: Korean Central News AgencyKorea News Service via AP Tanjug

Severnokorejski lider Kim Džong Un posetio je područja pogođena poplavama u blizini reke Amnok na severu zemlje i rukovodio operacijom spasavanja oko 5.000 stanovnika pomoću vojnih helikoptera, javili su jutros severnokorejski državni mediji.

Mediji navode da je Kim u nedelju posetio područja u provinciji Severni Fjongan koja su pogođena poplavama nakon rekordnih padavina na severu zemlje.

Na osnovu Kimove naredbe, vazduhoplovstvo je mobilisalo desetak helikoptera kako bi bilo evakuisano oko 5.000 stanovnika, prenosi Jonhap.

Kim je zamerio nadležnim zvaničnicima što nisu sprečili štetu od poplava.

Severnokorejski lider je na sastanku 22. jula naredio nadležnim agencijama da sprovedu sve mere za sprečavanje štete od potencijalnih obilnih padavina i da se fokusiraju na saniranje posledica poplava.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()