Kim Džong Un završio posetu Rusiji: Na poklon dobio pancir i dronove-kamikaze

Lider Severne Koreje dobio je mnoštvo poklona

17.09.2023. 11:25
  • Podeli:
Tan2023-09-1708041680_7 kim džong un rusija Khabarovsky Krai region government via AP-6506c36fa5764.webp Foto: Tanjug/Khabarovsky Krai region government via AP

Lider Severne Koreje Kim Džong Un završio je višednevnu posetu Rusiji. Poslednjeg dana posete dobio je na poklon od gubernatora Primorskog kraja (Daleki istok Rusije) Olega Kožemjaka pancir i komplet dronova, proizvedenih u regionu.

„Gubernator Primorja Oleg Kožemjako poklonio je Kim Džong Unu komplet oklopne zaštite za jurišne operacije. U pitanju je pancir sa zaštitnim zonama za grudi, ramena, grlo i prepone, i mnogo je lakši od svojih pandana. Napravljen je i proizveden u Primorskom kraju“, saopštila je pres-služba Vlade regiona.

Lider Severne Koreje dobio je na poklon pet dronova-kamikaza i izviđački dron tipa „Geranj-25“ sa funkcijom vertikalnog poletanja. Ovi dronovi se takođe proizvode u Primorju. 

Pored toga, uvaženom gostu je uručen komplet specijalne odeće koja je nevidljiva za termovozore.

Tokom posete Primorskom kraju, Kim Džong Un je boravio na aerodrom Knjeviči, gde ga je dočekao ministar odbrane Sergej Šojgu

Predstavljeni su mu savremeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, ruski raketni sistem "Kindžal", kojim je naoružan avion MiG-31I.

Severnokorejki lider je posetio fregatu Pacifičke flote „Maršal Šapošnjikov“ u zalivu Uliks. 

U subotu je gledao i balet „Uspavana lepotica“ na Primorskoj sceni Marijinskog teatra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()