Kina će pojačati saradnju sa Severnom Korejom radi unapređenja odnosa

Džao je najviši kineski zvaničnik koji boravi u Pjongjangu od državne posete Si Đinpinga 2019

11.04.2024. 21:59
  • Podeli:
đao leđi poseta severnoj koreji AP PhotoCha Song Ho via tanjug-661840d6ae237.webp Foto: AP PhotoCha Song Ho via Tanjug

Kina je voljna da sarađuje sa Severnom Korejom u sferi zakonodavstva kako bi se unapredili odnosi dve zemlje, saopštio je danas tokom posete Pjongjangu predsednik Stalnog komiteta Narodnog kongresa Kine Džao Leđi.

''Naša nepokolebljiva strateška politika je uvek bila fokusirana na održavanje, konsolidaciju i razvijanje odnosa Kine i Severne Koreje'', istakao je je Džao, ponavljajući  reči kineskog predsednika Kine Si Đinpinga prilikom sastanka sa severnokorejskim političarom Čoe Riong Hajem, prenosi Rojters.

Peking je saopštio da Džao Leđi predvodi delegaciju Kine u poseti Severnoj Koreji povodom obeležavanja 75 godina diplomatskih odnosa dve zemlje.

Trodnevna poseta, koja je otpočela danas na poziv Severne Koreje, pokazuje "veliki značaj" koji Kina pridaje tim odnosima, rekao je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova.

Džao je najviši kineski zvaničnik koji boravi u Pjongjangu od državne posete Si Đinpinga 2019, kada se sastao sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()