Kina: Najmanje 26 osoba poginulo u požaru u upravnoj zgradi kompanije za proizvodnju uglja

Spasilački timovi su evakuisali 70 osoba, od kojih je 63 prevezeno u bolnicu

16.11.2023. 10:12
  • Podeli:
požar u upravnoj zgradi kompanije za proizvodnju uglja, kina - 16 nov 2023 - foto Reuters-6555dd0753221.webp Foto: Reuters

U požaru u poslovnoj zgradi kompanije Jongju u kineskoj severnoj provinciji Šansi stradalo je 26 ljudi, a desetine su povređene, javili su danas državni mediji.

Spasilački timovi su evakuisali 70 osoba, od kojih je 63 prevezeno u bolnicu, prenosi AP.

Požar, koji je izbio jutros u 6.50 časova po lokalnom vremenu u četvorospratnoj upravnoj zgradi najveće fabrike za proizvodnju uglja u Šansiju, stavljen je pod kontrolu.

Uzrok požara se još istražuje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()