Kina: Nastojimo da kontrolišemo ponovno izbijanje zaraze koronom

Kina sprovodi jednu od najrigoroznijih politika zatvaranja svaki put kada izbije novo žarište

02.11.2022. 16:48
  • Podeli:
kina reuters.jpg Foto: Reuters

 Kina nastoji da kontroliše ponovno izbijanje zaraze virusom kovid-19 u najkraćem roku, saopštila je danas zdravstvena komisija u svom prvom obraćanju nakon Kongresa komunističke partije, u trenutku dok broj zaraženih raste u većim gradovima.

"Kina treba nepokolebljivo da se pridržava opštih smernica za sprečavanje novih slučajeva kovida i ponovnog izbijanja pandemije u zemlji, kao i svoje dinamične politike ''nula kovid'' i da nastoji da zaustavi iznenadne epidemije u najkraćem vremenu uz najniže troškove", saopštili su zdravstveni organi u Kini, prenosi Rojters.

Kina, koja već dugo ne odstupa od svoje stroge politike o ograničenjima koji se tiču kovid-19, suočila se sa skoro 3.000 novozaraženih u utorak

U velikim ekonomskim centrima kao što su Džengžou i Guangžou pojavljuju se nove epidemije, kao i u nekoliko drugih gradova koji su uveli stroge zabrane kretanja i masovna testiranja kojima moraju da podvrgnu milioni građana.

Uporne zabrane nanele su štetu industriji u Kini, od proizvodnje automobila do proizvodnje mobilnih telefona, a mnoge kompanije krive zatvaranja i prekide u snabdevanju da smanjuju prodaju i profit.

Podsetimo, Kina je u nastojanju da zaustavi širenje zareze "zarobila"pre tri dana posetioce šangajskog Dizni parka, zahtevajući da se svi testiraju. Tek po dobijanju rezultata da su negativni moći će da napuste park.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()