Kličko: Pola Kijeva nema grejanje, dve trećine grada nema ni struju

Na snazi su vanredna isključenja struje, zbog značajnog deficita i da nadležni apeluju na šednju električne energije.

17.12.2022. 08:43
  • Podeli:
Vitalij Kličko_Kijev_Foto Reuters-6388e12dbbea4.webp Foto: Reuters

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je jutros da, posle jučerašnjih ruksih raketnih napada, svi građani glavnog grada Ukrajine imaju vodu, da grejanje ima pola grada, a da dve trećine ima struju.

Kličko je na Telegramu napisao da nadležni rade na tome da grejanje dobiju svi stanovnici Kijeva.

Istakao je da su na snazi vanredna isključenja struje, zbog značajnog deficita i da nadležni apeluju na šednju električne energije.

Ponovo radi metro

U Kijevu od jutros ponovo radi metro, nakon što je njegov rad juče bio obustavljen posle raketnog napada ruskih snaga. 

„Jutros u 7.30 kijevski metro nastavlja rad“, napisao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na Telegramu.

Metro stanice juče su služile kao skloništa.

Ruske snage juče su izvele masovni raketni napad na Kijev i više oblasti u Ukrajini.

Ukrajinski operater električne mreže "Ukrenergo" saopštio je da je ukinuo vanredno stanje koje je proglasio pošto je potrošnja struje smanjena za više od 50 odsto zbog ruskih raketnih udara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()