Korona zatvara škole u Šangaju, nagli porast broja zaraženih

U Šangaju je objavljeno da je dostupno dodatnih 230.000 bolničkih kreveta.

17.12.2022. 19:27
  • Podeli:
kina korona reuters-1669459153027.webp Foto: Reuters

Najveći kineski grad Šangaj naredio je većini škola da organizuju onlajn nastavu, kako broj slučajeva zaraze korona virusa raste.

Jaslice i centri za brigu o deci, takođe, će biti zatvoreni od ponedeljka, saopštio je Biro za obrazovanje Šangaja, preneo je Bi-Bi-Si.

U Šangaju je objavljeno da je dostupno dodatnih 230.000 bolničkih kreveta.

Neke škole u ​​gradu su već obustavile nastavu u učionicama jer su nastavnici i osoblje bolesni.

U saopštenju objavljenom na kineskom sajtu ViČet, šangajski biro za obrazovanje najavio je da će većina grupa u osnovnim i srednjim školama od ponedeljka preći na onlajn učenje.

Učenici i deca o kojoj nema ko da vodi brigu mogu da se prijave za pohađanje škole.

U saopštenju se navodi da se mere uvode u cilju zaštite zdravlja nastavnika i učenika u skladu sa aktuelnim merama prevencije korona virusa.

Onlajn nastava u ​​Šangaju će trajati do 17. januara, kada počinje praznovanje Lunarne nove godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()