Lavina se obrušila na skijalište u Kaliforniji: Jedna osoba poginula, najmanje troje povređeno

Poginula osoba je prva smrt od posledica lavine u ovoj zimskoj sezoni u Americi

11.01.2024. 08:42
  • Podeli:
lavina kalifornija Mark Sponsler via AP via Tanjug-659f9b252f276.webp Foto: Mark Sponsler via AP via Tanjug

 Jedna osoba je poginula, a tri su povređene kad se lavina obrušila na skijaške terene u zimovalištu Palisejds Taho, u Kaliforniji, dok se snežna mećava proširila na region, saopštile su vlasti.

Poginula osoba je identifikovana kao Kenet Kid (66) i to je prva smrt uzrokovana lavinama u ovoj sezoni u SAD, saopštila je kancelarija šerifa okruga Plejser.

Mark Sponsler via AP/Tanjug

Kako je navedeno, jedna osoba je zadobila povredu potkolenice, a druge dve su puštene nakon što su zbrinute, preneo je AP.
Uzrok lavine se istražuje, rekli su zvaničnici. 

Kabinet guvernera Kalifornije Gevina Njusoma saopštio je na društvenim mrežama da vlasti Kalifornije prate šta se događa i da su u pripravnosti da pruže svu neophodnu pomoć.

Mark Sponsler via APTanjug

Palisejds Taho, mesto održavanja Zimskih olimpijskih igara 1960. godine, nalazi se na zapadnoj strani jezera Taho, oko 170 kilometara severoistočno od San Franciska.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()