Lavrov: Rusija ostaje otvorena za dijalog sa Zapadom, ali samo pod jednakim uslovima

On je poručio da će Moskva nesumnjivo moći da zaštiti svoje interese u pogledu Ukrajine, kao i u odnosima sa Zapadom i Evropom.

18.05.2024. 15:24
  • Podeli:
sergej lavrov - 9 feb 2024 - profimedia-65d327ed5c5d2.webp Foto: Profimedia

Rusija ostaje otvorena za dijalog o bezbednosti i strateškoj stabilnosti sa Zapadom, ali samo pod jednakim uslovima, poručio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Kao što je rekao ruski predsednik (Vladimir Putin), ostajemo otvoreni za dijalog sa Zapadom, posebno o pitanjima bezbednosti i strateške stabilnosti. Međutim, to ne treba da bude razgovor sa pozicije sile i sopstvene izuzetnosti, već treba da se vodi pod jednakim uslovima, na osnovu međusobnog poštovanja interesa", istakao je Lavrov na 32. Skupštini Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku.
 

On je naglasio da ta pitanja treba razmotriti u celini, prenosi TASS.

"U sadašnjoj situaciji jedino je ispravno da pojačamo saradnju sa zemljama globalne većine koje nisu spremne da žrtvuju svoje odnose sa nama koji su obostrano korisni i zasnovani na istorijskom pamćenju, zarad nepromišljenog geopolitičkog poteza Zapada u Ukrajini", zaključio je Lavrov.

On je poručio da će Moskva nesumnjivo moći da zaštiti svoje interese u pogledu Ukrajine, kao i u odnosima sa Zapadom i Evropom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()