Let pod sankcijama: Otkriveno kako se Lavrov vratio u Moskvu

Prethodno je Bugarska odbila da dozvoli prelet avionu Lavrova

01.12.2023. 19:05
  • Podeli:
Tan2023-10-1907342174_8 sergej lavrov Russian Foreign Ministry Press Service telegram channel via AP-6530dac1617f8.webp Foto: Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service telegram channel via AP

Avion ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, koji je prisustvovao sastanku Saveta ministara OEBS-a u Skoplju, vratio se u Moskvu preko Grčke i Turske, objavio je internet portal "Flajtrejdar 24", koji prati uživo letove.

Lavrov je u Skoplju prisustvovao plenarnoj sjednici Saveta, a održao je i nekoliko bilateralnih i trilateralnih sastanaka sa rukovdstvom OEBS-a.

Konferenciji za medije šefa ruske diplomatije prisustvovalo je više od 100 novinara iz agencija širom sveta. Konferencija je trajala oko 75 minuta.

Avion ruskog ministra prošao je u sredu, 29. novembra, kroz vazdušni prostor Grčke i stigao u Severnu Makedoniju.

TASS je objavio da je Bugarska ranije odbila da dozvoli prolazak aviona, zbog sumnje da bi u avionu mogla da bude portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je odluku Bugarske kao "apsurdnu i glupu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()