Liban: Više od 2.300 poginulih od početka izraelske agresije

Izrael je proširio opseg svojih meta u ratu sa Hezbolahom

14.10.2024. 17:58
  • Podeli:
liban poginuli AP PhotoHassan Ammar tanjug-670d3f29b244a.webp Foto: AP PhotoHassan Ammar Tanjug

 Operativni centar za vanredne situacije Ministarstva javnog zdravlja Libana saopštio je danas da je ukupan broj poginulih od početka izraelskih napada porastao na 2.309, uz 10.782 povređena.

 "Jučerašnji izraelski vazdušni napadi na južni Liban doveli su do smrti tri osobe i povreda 48 drugih", navodi se u saopštenju, prenosi libanska agencija NNA.

U izraelskim vazdušnim napada na guberniju Nabatijeh u nedelju povređeno je 29 osoba, dodaje se u saopštenju.

U provinciji Beka, usled izraelskog udara povređeno je pet osoba, dok su u pokrajini Balbek-Hermel dve osobe ranjene od posledica bombardovanja.

Izrael je proširio opseg svojih meta u ratu sa Hezbolahom i danas je gađao hrišćanski grad Aitu na severu Libana, a prema podacima libanskog Crvenog krsta u tom napadu poginulo je 18 ljudi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()