Libanska civilna zaštita: Izrael zapretio da će napasti libanske timove za spasavanje

Izrael je napao spasilačke timove i zdravstvene radnike širom juga Libana i u Bejrutu

04.10.2024. 20:18
  • Podeli:
Tan2024-10-0408011695_4 liban napad izraela AP PhotoHassan Ammar-670031080f2c8.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Izrael je zapretio da će napasti libanske timove za traganje i spasavanje ako odu u južna predgrađa Bejruta da pomognu onima koji su zarobljeni pod ruševinama, saopštila je Libanska civilna odbrana.

Nakon žestokog napada Izraela na stambeni kvart u Dahijehu tokom noći, Civilna odbrana, kojom upravlja Ministarstvo unutrašnjih poslova, dobila je poziv da će svi timovi koji krenu u to područje u roku od 72 sata od napada biti napadnuti, navela je Libanska civilna odbrana za BBC.

Libanska Nacionalna novinska agencija saopštila je da je premijer Nadžib Mikati uputio nekoliko poziva stranim zvaničnicima tražeći od njih da izvrše pritisak na Izrael da dozvoli timovima za potragu i spasavanje da rade svoj posao.

Izrael je napao spasilačke timove i zdravstvene radnike širom juga Libana i u Bejrutu i tom prilikom je poginulo i ranjeno na desetine ljudi. 

Libanski ministar zdravlja Firas Abiad rekao da je Izrael do sada ubio 97 zdravstvenih i spasilačkih radnika i ranio 188 njih.

Većina ubijenih je iz Islamske zdravstvene organizacije, povezane sa Hezbolahom, koja nudi zdravstvene usluge raseljenima i sprovodi operacije potrage i spasavanja.

Prema Abiadovim rečima, Izrael je takođe, napao timove libanskog Crvenog krsta, Libanske civilne odbrane, Islamskog udruženja izviđača Risala i Međunarodnog udruženja Amel.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()