Lider Hamasa Ismail Hanije ubijen u Teheranu: Država vodi istragu, analitičari optužili Izrael

Iranski analitičari su na državnoj televiziji okrivili Izrael za ubistvo lidera Hamasa

31.07.2024. 08:39
  • Podeli:
ismail hanije, 26 mart 2024 - foto Reuters-66a9db3a13d26.webp Foto: Reuters

Lider palestinskog Hamasa Ismail Hanije ubijen je u svom stanu u Teheranu, saopštila je danas iranska Revolucionarna garda. Garda je dodala da je ubijen i telohranitelj lidera palestinske grupe.

Niko nije preuzeo odgovornost, ali se sumnja da iza ubistva stoji Izrael, koji je prethodno obećao da će ubiti vođe Hamasa zbog napada te grupe 7. oktobra, navodi AP.

Iranski analitičari su na državnoj televiziji okrivili Izrael za ubistvo lidera Hamasa.

Teheran nije saopštio detalje ubistva, ali je Revolucionarna garda poručila da je istraga u toku.

Hanije je u utorak bio u Teheranu na ceremoniji inauguracije iranskog predsednika Masuda Pezeškijana

On je napustio Pojas Gaze 2019. i od tada živeo u egzilu u Kataru, dok Hamasom u enklavi upravlja Jahja Sinvar, koji stoji iza napada na Izrael 7. oktobra.

Izrael nije izdao saopštenje povodom ubistva, što je često slučaja kada se radi o atentatima koje izvrši izraelska obaveštajna agencija Mosad, navodi američka agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()