Lula: Izrael sprovodi "genocid" nad Palestincima

Lula je ranije već uporedio izraelsku vojnu ofanzivu na Pojas Gaze sa nacističkim holokaustom

24.02.2024. 14:58
  • Podeli:
Tan2023-05-2203100908_0 AP PhotoLouise Delmotte Lula Brazil-646b11cbccf02.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva izjavio je danas da Izrael sprovodi genocid nad Palestincima.

Lula je napisao na platformi X da se neće odreći svog "dostojanstva radi laži", očigledno misleći na pozive da povuče komentare o poređenju izraelske vojne operacije u Pojasu Gaze sa nacističkim holokaustom, preneo je AP.

"Ono što izraelska vlada sprovodi nije rat, to je genocid. Ubijaju se žene i deca", naveo je Lula.

Lula je pre nedelju dana uporedio izraelsku vojnu ofanzivu na Pojas Gaze sa nacističkim holokaustom.

Kao odgovor na te Luline komentare, Izrael ga je proglasio personom non grata, pozvao brazilskog ambasadora na razgovor i zatražio izvinjenje.

Izrael se žestoko suprotstavlja tvrdnjama o genocidu u Pojasu Gaze, navodeći da je cilj izraelske operacije uništavanje Hamasa, a ne palestinskog naroda.





  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()