Makron: "Katastrofalne posledice" napada na Rafu bi bile neprihvatljive

On je istakao da bi taj napad doveo do "humanitarne katastrofe bez presedana i bio prekretnica u ovom sukobu"

16.02.2024. 14:13
  • Podeli:
makron AP PhotoFranc Zhurda via Tanjug-652e688d8db8c.webp Foto: AP PhotoFranc Zhurda via Tanjug

"Katastrofalne posledice" potencijalnog izraelskog napada na Rafu u južnoj Gazi bi bile neprihvatljive, poručio je danas francuski predsednik Emanuel Makron u razgovoru s jordanskim kraljem Abdulahom Drugim.

On je istakao da bi taj napad doveo do "humanitarne katastrofe bez presedana i bio prekretnica u ovom sukobu".

Makron je takođe dodao da deli strah Egipta i Jordana da će doći do "prinudnog i masovnog raseljavanja stanovništva" iz Pojasa Gaze, prenosi Rojters.

Kralj Jordana prethodno je izjavio da se ne može dopustiti izraelski napad na Rafu, naglasivši da bi to dovelo do "još jedne humanitarne katastrofe".

Više od milion Palestinaca nalazi se u Rafi, na granici sa Egiptom, gde mnogi žive u šatorskim kampovima i improvizovanim skloništima, nakon što su pobegli od izraelskog bombardovanja drugih delova enklave.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()