Meloni: Surogat majčinstvo nehumano, neophodan zakon kojim bi se kriminalizovalo

Ona je dodala da je javna potrošnja za podršku nataliteta ''korisna potrošnja sa veoma visokim multiplikatorom i ne može se smatrati istom kao ostali rashodi u našem budžetu''

12.04.2024. 15:24
  • Podeli:
Tan2023-12-0315521894_4 đorđa meloni AP PhotoDarko Vojinovic-657580237953b.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Italijanska premijerka Đorđa Meloni saopštila je da smatra da je surogat majčinstvo nehumano, kao i da podržava zakon kojim bi ova praksa postala univerzalni zločin.

''I dalje smatram da je iznajmljivanje materice nehumano i podržavam zakon da se ovo proglasi univezalnim zločinom. Nadam se da će takav zakon što pre stupiti na snagu'', rekla je Meloni na skupu ''Za mladu Evropu- demografske promene, životna sredina i budućnost''.

Ona je dodala da je javna potrošnja za podršku nataliteta ''korisna potrošnja sa veoma visokim multiplikatorom i ne može se smatrati istom kao ostali rashodi u našem budžetu'', prenosi Ansa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()