Ministar spoljnih poslova Irana: Upozoravamo SAD da ne intervenišu u korist Izraela

'Inače će se suočiti sa ozbiljnim odgovorom sa naše strane', rekao je iranski ministar spoljnih poslova.

02.10.2024. 10:24
  • Podeli:
izrael, aškelon, gvozdena kupola, pvo, protivvazdušna odbrana, napad irana na izrael, iran - 1 okt 2024 - foto Reuters-66fc40d866c23.webp Foto: Reuters

Iranski ministar spoljnih poslova Abas Aragči izjavio je danas da Teheran nije komunicirao sa Sjedinjenim Državama pre sinoćnog raketnog napada na Izrael, ali da sada upozorava SAD da ne intervenišu u znak podrške svom savezniku Izraelu.

Pre napada iranskih snaga nije bio razmena poruka, rekao je Aragči na državnoj televiziji, dodavši da je Iran komunicirao sa SAD posle napada.

 "Upozorili smo američke snage da se povuku iz ove situacije i da ne intervenišu, inače će se suočiti sa ozbiljnim odgovorom sa naše strane", rekao je Aragči, dodavši da je ta poruka preneta preko švajcarske ambasade u Teheranu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()