Ministarstvo odbrane Rusije: Ukrajinske snage na pravcu Kursk izgubile 420 vojnika u jednom danu

Kako se navodi, sve ruske jedinice rade na uništavanju neprijatelja "dobrim tempom"

13.08.2024. 13:42
  • Podeli:
kursk ruska vojska Russian Defense Ministry Press Service via AP tanjug-66b76f5a59697.webp Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP Tanjug

Ukrajinske trupe izgubile su do 420 vojnika, 55 oklopnih vozila, uključujući tri tenka, u pravcu Kurska u jednom danu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Tokom dana gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 420 vojnika, 55 oklopnih vozila, uključujući tri tenka, osam oklopnih transportera, borbeno vozilo pešadije, 43 borbena oklopna vozila, 31 vozilo, višecevni raketni sistem i artiljerijsko oruđe", navodi se u izveštaju Ministarstva o napretku u odbijanju pokušaja invazije Oružanih snaga Ukrajine na teritoriju Ruske Federacije u regionu Kursk, prenela je agencija RIA Novosti.

Većina ukrajinskih trupa koje su izvršile invaziju na Kursku oblast uništene su, a sve oblasti u kojima se kreću Oružane snage Ukrajine su pod kontrolom ruske vojske, izjavio je ranije danas komandant specijalnih snaga Ahmat, zamenik načelnika glavnog vojno-političkog resora Ministarstva odbrane, general-major Apti Alaudinov za televiziju "Rusija 1".

"Situacija je pod kontrolom. Veći deo teritorije na kojoj se nalazio neprijatelj potpuno je blokiran. Čiste se naselja u kojima se nalazi neprijatelj, on se izbacuje sa mesta gde se nalazi", rekao je Aludinov.

Prema njegovim rečima, sve ruske jedinice rade na uništavanju neprijatelja "dobrim tempom".

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine pokušale su 6. avgusta da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga Kurske oblasti, međutim, kako je naveo načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, vojska je zaustavila napredovanje. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio juče da je pokušaj prodora ukrajinskih snaga u Kursku oblast na rusko-ukrajinskog granici provokacija velikih razmera.

''Kao što znate, kijevski režim je izvršio još jednu provokaciju velikih razmera, pucajući neselektivno iz različitih vrsta oružja, uključujući projektile, na civilne zgrade, stambene zgrade i vozila hitne pomoći'', rekao je on.


    

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()