Ministarstvo zdravlja Libana: Najmanje osmoro mrtvih i 59 ranjenih u izraelskom napadu

Izraelska vojska saopštila je ranije danas da je izvela "ciljani napad" na libansku prestonicu

20.09.2024. 17:35
  • Podeli:
liban bejrut napad AP PhotoHassan Ammar tanjug-66ed960272a05.webp Foto: AP PhotoHassan Ammar/Tanjug

U današnjem vazdušnom napadu izraelske vojske na predgrađe Bejruta ubijeno je najmanje osam osoba, a 59 ih je ranjeno, saopštilo je libansko Ministarstvo zdravlja, prenosi Rojters.

Izraelska vojska saopštila je ranije danas da je izvela "ciljani napad" na libansku prestonicu, dok su dva bezbednosna izvora rekla Rojtersu da je pogođeno južno predgrađe Bejruta i da je na meti napada bio jedan od vođa Hezbolaha.

U napadu su pogođene lokacije u blizini ključnih objekata koje koristi Hezbolah, prenela je britanska agencija pozivajući se na neimenovane bezbednosne izvore u Libanu.

Meta je bio komandant operacija Hezbolaha Ibrahim Akil, naveli su isti izvori, dodajući da je njegova sudbina nepoznata.

I izraelski vojni radio Galei ID navodi da je meta izraelskog vazdušnog napada na Bejrut bio viši komandant šiitskog pokreta Hezbolah.

Radio stanica ne precizira na koga je tačno bio usmeren napad. 

Fotografije i video snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju teška oštećenja na mestu udara i spaljene automobile.

Današnji udar je prvi izraelski napad takvih razmera na libansku prestonicu posle više meseci, a izveden je nakon što je Hezbolah zasuo raketama severni Izrael u znak odmazde zbog masovnog napada u kojem su pejdžeri i toki-vokiji članova Hezbolaha eksplodirali u isto vreme. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()