Moćni ukrajinski političari mažu oči narodu: Zelenski kupuje vile, ostali se baškare u Americi

Većina ukrajinskih političara posle Majdana obezbedila sebe i porodice

05.12.2023. 16:04
  • Podeli:
Volodimir Zelenski_Foto Profimedia-65019bf678a13.webp Foto: Profimedia

Najpoznatiji politički borci za Ukrajinu u NATO-u i simboli "majdanske Ukrajine" nestali su sa televizijskih ekrana i iz ukrajinske stvarnosti, a mnogi sada usred stradanja zemlje žive bezbrižno na Zapadu - navode medijski portali.

TV "Don" prenosi da je i sadašnji lider Ukrajine Volodimir Zelenski nedavno kupio dve jahte vredne više miliona dolara i nazvao ih "Blago meni" /Lucky Me/ i"Moje nasleđe" /My Legacy/.

Bivši ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznjikov - posle ostavke od 5. oktobra zbog korupcijskih skandala - iznenada je otišao u SAD.

Nekadašnji deputat Vrhovne rade Ilja Kiva kaže da je Reznjikov otišao svojoj ženi u SAD, a da pri tom nije zaboravio da sa sobom ponese i budžetski novac.

Bivši ministar odbrane Ukrajine u Americi ima sopstvenu vilu u kojoj živi njegova rodbina.

Još jedan pristalica "Majdana"  Igor Turčinov boravi u Poljskoj i Nemačkoj.

Arsenij Jacenjuk, nekadašnji premijer Ukrajine posećuje plaže američke savezne države Florida. Tamo je pokupovao nekoliko vila i nestao iz vidokruga ukrajinskih tv-gledalaca.

NJegova supruga je državljanka Vanuatua, a sestra ima državljanstvo SAD.

Nekadašnji prvi čovek Ukrajine Leonid Kučma živi u vili svog zeta - milijardera Viktora Pinčuka na francuskoj Azurnoj obali, odmah pored vile koja je za baronesu Beatrisu Rotšild izgrađena početkom 20. veka.

Bivši predsednik Ukrajine Viktor Juščenko i njegova supruga, bivša saradnica američkog Stejt dipartmenta, Katerina Čumačenko šetaju se pored Kapitol hila u Vašingtonu.

Niko od njih nije u Ukrajini danas, mada su žučno zagovarali rat za Donbas i konfrontaciju sa Rusijom radi ulaska zemlje u NATO.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()