"Moramo učiniti sve što je moguće": Zelenski traži od pape pomoć u oslobađanju ukrajinskih zatvorenika

Zelenski je naveo da Moskva nastavlja da "nezakonito privodi još hiljade ukrajinskih građana"

21.10.2024. 13:34
  • Podeli:
Volodimir Zelenski, papa Franja, 11 okt 2024 - profimedia-0921165576-67163b8362ec7.webp Foto: Profimedia

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zatražio je danas pomoć od pape Franje za oslobađanje, kako je naveo, hiljada ukrajinskih državljana zatočenih u Rusiji.

"Mučenje, poniženja i glad su ono što doživljavaju pripadnici našeg ukrajinskog naroda u ruskim zatvorima i logorima. Uspeli smo da vratimo kući 3.767 Ukrajinaca. Skoro svima njima je bila potrebna dugotrajna nega i rehabilitacija", napisao je Zelenski na Telegramu a prenela je ANSA.

Zelenski je naveo da Moskva nastavlja da "nezakonito privodi još hiljade ukrajinskih građana", kao i da "nastavlja da prinudno premešta decu".

"Moramo učiniti sve što je moguće da oslobodimo svakog od njih. Računamo na pomoć Vatikana i svih naših partnera", napisao je Zelenski.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()