"More mira i prijateljstva": Iran dodao Kaspijskoj floti razarač koji ispaljuje krstareće rakete

Tvrdi se da Deilaman može da otkrije više od 100 meta, uključujući brodove, dronove, helikoptere, podmornice i letelice u isto vreme

27.11.2023. 21:29
  • Podeli:
razarač deilaman, vojska irana, iranska mornarica, iranski vojni brod, 27 nov 2023 - foto Iranian Army via AP Tanjug (2)-6564f9b6ae863.webp Foto: Iranian Army via AP/Tanjug

Iranska ratna mornarica dodala je danas svojoj Kaspijskoj floti razarač sposoban da ispaljuje krstareće rakete, javili su državni mediji.

Deilaman razarač dugačak je 95 metara i širok 11 metara, a može da ispaljuje torpeda dok ide brzinom od 56 kilometara na čas, navela je iranska državna agencija IRNA.

Deilaman može da otkrije više od 100 meta, uključujući brodove, dronove, helikoptere, podmornice i letelice u isto vreme, preneo je AP.

General major Mohamed Hosein Bageri, šef oružanih snaga Irana, nazvao je Kaspijsko more "morem mira i prijateljstva" i rekao da će iranska mornarica biti tu da služi "miru, bezbednosti i komercijalnim plovidbama, da će se sukobljavati sa teroristima i sprečavati incidente".

Ovo je šesti brod koji je Iran priključio floti u Kaspijskom moru.

Iranski ratni brodovi su povremeno posećivali ruske i azerbejdžanske pomorske baze prethodnih godina, ali je Iran, takođe, kritikovao Azerbejdžan zbog bliskih odnosa sa Izraelom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()