Moskva i Kijev razmenili zarobljenike: Na slobodu pušteno 108 Ukrajinki

Razmenjeno je ukupno 218 zarobljenika.

18.10.2022. 10:52
  • Podeli:
razmena zarobljenika rusija ukrajina-1666083143106.webp Foto: Twitter@AndriyYermak

Rusija i Ukrajina razmenile su danas zarobljenike što je najveća razmena ratnih zarobljenika od početka ratnih sukoba između dve zemlje.

Razmenjeno je ukupno 218 zarobljenika, među kojima 108 Ukrajinki. Među ukrajinskim ženama bilo je i 12 civila.

"Ovo je prva u potpunosti razmena žena", napisao je ukrajinski zvaničnik Andrij Jermak u poruci objavljenoj na Telegramu.

Kako je napisao, među zarobljenicima je i 37 žena koje su zarobljene prilikom zauzimanja čeličane Azovstalj u Marijupolju, još u maju ove godine.

Ukrajinska strana je oslobodila 80 pripadnika civilne mornarice i 30 ruskih vojnika.

Snimci sa interneta pokazuju kolone žena koje plačući idu kućama nakon što su napustile zatvore u Ukrajini.

Neke od žena su bile u zatvoru još od 2019. godine, odnosno pre ruske invazije na Ukrajinu.

Ruski mornari bili su u zarobljeništvu još od februara ove godine. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()