Na mitingu u Džordžiji podršku Kamali Haris pružili Obama i Springstin

 Obama je i dalje popularan u SAD i on je i dalje jedini predsednik od Ronalda Regana koji je pobedio na predsedničkim izborima dva puta sa više od 50 odsto glasova.

25.10.2024. 09:28
  • Podeli:
kamala haris barak obama AP PhotoJulia Demaree Nikhinson tanjug-671b46a4f2018.webp Foto: AP PhotoJulia Demaree Nikhinson Tanjug

Potpredsednica SAD i demokratski predsednički kandidat Kamala Haris održala je u blizini glavnog grada američke države Džordžije, Atlante, predizborni skup na kojem su učestvovali i bivši američki predsednik Barak Obama i pevač Brus Springstin.

Miting održan u četvrtak bio je prvi put da su Haris i Obama učestvovali na skupu u kampanji pred izbore 5. novembra, preneo je En-Bi-Si (NBC).
Haris je na mitingu u predgrađu Atlante, Klarkstonu, zahvalila Obami na podršci i poverenju.

Springstin je rekao na skupu da bivši američki predsednik Donald Tramp učestvuje na izborima da bi, kako je naveo, postao "američki tiranin", kao i da ne razume Ameriku, njenu istoriju i šta znači biti Amerikanac, preneo je USA tudej.

Pevač je naveo da Haris "želi da zaštiti i vodi" veliku američku demokratiju i da veruje u vladavinu zakona.

Visoki zvaničnik izbornog štaba Haris-Valc ranije je rekao za NBC da izborni štab smatra da Obamino pojavljivanje na skupu može da doprinese da se birači na izborima opredele za Haris.

Obama je i dalje popularan u SAD i on je i dalje jedini predsednik od Ronalda Regana koji je pobedio na predsedničkim izborima dva puta sa više od 50 odsto glasova.

Obama se takođe pridružio kandidatu demokrata za potpredsednika, guverneru Minesote Timu Valcu, ove sedmice na skupu u Medisonu u Viskonsinu.

pringstin je ovog meseca podržao Haris za predsednika, a pored njega na mitingu u četvrtak takođe su se pojavili režiser Spajk Li, glumac Semjuel L. Džekson i drugi.

Pop zvezda Bijonse trebalo bi da se pojavi na mitingu Haris u Hjustonu u petak uveče, rekla su tri izvora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()