Na severu Avganistana srušio se ruski avion sa šest ljudi, u toku potraga

Avion je prestao da komunicira 20. januara uveče, dok je bio blizu granice sa Tadžikistanom

21.01.2024. 09:08
  • Podeli:
avion falkon 10 - profimedia-65acd10530b99.webp Foto: Profimedia

Na severu Avganistana protekle noći srušio se avion "falcon 10", upisan u registar civilnih aviona Rusije, a prema preliminarnim informacijama u letelici su bila četiri člana posade i dva putnika, prenosi ruska agencija Interfaks.

Avganistanska policija saopštila je da je primila informaciju o rušenju aviona u pokrajini Badahšan, na nepristupačnom planinskom području, navodi Rojters.

Avion je prestao da komunicira 20. januara uveče, dok je bio u vazdušnom prostoru Avganistana, blizu granice sa Tadžikistanom, i nestao je sa radarskih ekrana, objavila je danas ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj na svom Telegram kanalu. 

"Prema prvim podacima u avionu je bilo šest ljudi - četiri člana posade i dva putnika", navedeno je u saopštenju.

Potraga za letelicom je u toku, a Rosavijacija je u kontaktu sa vazduhoplovnim vlastima Avganistana i Tadžikistana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()