Najmanje 129 mrtvih u stampedu na stadionu u Indoneziji

Stampedo je izbio nakon nereda na fudbalskom stadionu

02.10.2022. 08:37
  • Podeli:
stampedo Indonezija reuters-1664692650807.webp Foto: Reuters

Najmanje 129 osoba poginulo je, a 180 povređeno u stampedu nakon nereda koji su izbili na fudbalskom stadionu u provinciji Istočna Java u Indoneziji, saopštio je danas portparol policije.

Neredi su izbili posle utakmice koju je domaći tim izgubio, posle čega su nezadovoljni navijači uleteli na teren, a policija je bacila suzavac u pokušaju da kontroliše situaciju.

To je izazvalo stampedo prilikom kojeg su mnogi ljudi pregaženi, dok su se neki ugušili, rekao je novinarima šef lokalne policije Niko Afinta.

Predsednik Džoko Vidodo naredio je istragu kako bi se detaljno ispitali bezbednosni propusti zbog kojih je došlo do nereda i stampeda na stadionu, preneo je Rojters.

On je naložio prekid takmičenja u 1. Ligi dok istraga ne bude završena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()