Najmanje 60 migranata stradalo u Sredozemlju na putu ka Italiji

Put je preživelo 25 migranata

14.03.2024. 14:24
  • Podeli:
migranti-65f2fa2f8140e.webp Foto: Johanna de Tessieres/ SOS Mediterranee via AP, HO

Najmanje 60 migranata stradalo je pošto im se pokvario čamac na putu od Libije ka Italiji.

Put je preživelo 25 migranata koje je juče spasio humanitarni brod "Ošen Viking" nevladine organizacije SOS Mediteran, u centralnom delu Sredozemnog mora, prenela je Ansa.

Preživeli su napustili lučki grad Zaviju u Libiji sedam dana pre nego što su spaseni, napisao je SOS Mediteran na Tviteru.

"Motor se pokvario nakon tri dana, ostavljajući čamac da pluta bez vode i hrane. Preživeli kažu da je najmanje 60 ljudi umrlo na putu, uključujući žene i najmanje jedno dete", navela je humanitarna organizacija.

Dvoje od 25 preživelih koje je spasio "Ošen Viking" evakuisala je italijanska obalska straža tokom noći i prevezla u bolnicu na Siciliji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()