Najveća izlaznost u istoriji Rusije: Putin 'oduvao' protivnike sa dobijenih 87,32 odsto glasova

Na izborima glasalo 87,1 milion ljudi, što predstavlja rekordnu izlaznost od 77,44 posto

18.03.2024. 11:04
  • Podeli:
putin AP PhotoAlexander Zemlianichenko via tanjug (3)-65f806ef2fdc9.webp Foto: AP PhotoAlexander Zemlianichenko/Tanjug

Vladimir Putin je na trodnevnim predsedničkim izborima u Rusiji dobio 87,32 posto glasova, nakon 99,75 posto prebrojanih glasačkih listića, izjavila je u ponedeljak predsednica ruske Centralne izborne komisije Ela Pamfilova, prenosi Anadolu.

Pamfilova je na konferenciji za novinare u Moskvi izjavila da je Putin na izborima dobio 75,9 miliona glasova.

Dodala da je na izborima glasalo 87,1 milion ljudi, što predstavlja rekordnu izlaznost od 77,44 posto, premašivši prethodni maksimum od 74,66 posto na predsedničkim izborima 1991. godine.

Istakla je da je Putinov protivkandidat Nikolaj Haritonov, kojeg podržava Komunistička partija Rusije, dobio 4,3 posto glasova, dok je Vladislav Davankov iz stranke Novi narod dobio 3,84 posto. Sledi kandidat Liberalno-demokratske partije Rusije Leonid Slucki sa 3,21 posto glasova.

Centralna izborna komisija će 21. marta sumirati rezultate predsedničkih izbora.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()