Najveći poklon u istoriji SAD: Bivša profesorka donirala milijardu dolara koledžu u Njujorku

Gotesman je počela da radi na koledžu 1968. godine

26.02.2024. 21:59
  • Podeli:
medicinski koledž Albert Ajnštajn - 26 feb 2024 - profimedia-65dcfb53b6b2b.webp Foto: Profimedia

Bivša profesorka medicinskog koledža "Albert Ajnštajn" u Njujorku Rut Gotesman donirala je toj školi milijardu dolara za stipendije za sve studente, što je najveći poklon te vrste ikada u SAD, saopštio je danas koledž. 

Kako se navodi, bivša profesorka daje donaciju zahvaljujući bogatstvu svog supruga Davida Gotesmana, finansijera sa Vol strita, koji je preminuo u septembru 2022. godine, preneo je Rojters.

Gotesman je počela da radi na koledžu 1968. godine, a tokom karijere istraživala je smetnje dece u učenju i kreirala program za opismenjavanje odraslih. 

Zahvaljujući njenoj donaciji, svi sadašnji redovni studenti koledža imaće plaćenu školarinu u prolećnom semestru 2024. godine, kao i svi budući.

Školarina iznosi oko 60.000 dolara godišnje

Koledž, koji pohađa oko 1.100 studenata, nalazi se u Bronksu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()