Nakon šest godina pisanja stiže papina biografija: Poznat datum objavljivanja

Biće to prva autobiografija koju je napisao jedan poglavar rimokatoličke crkve

16.10.2024. 15:30
  • Podeli:
papa franja-663284b3b9f5a.webp Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Biografija pape Franje pod naslovom "Spera" (Nada) biće objavljena na vodećim svetskim jezicima u više od 80 zemalja u januaru 2025., a  povodom Jubilarne godine katoličke crkve, saopštila je danas italijanska izdavačka kuća Mondadori.

Biće to prva autobiografija koju je napisao jedan poglavar rimokatoličke crkve, prenela je agencija Ansa.

Mondadori, koji ima međunarodna izdavačka prava na autobiografiju pape, saopštio je vest na Sajmu knjiga u Frankfurtu na kojem je ove godine Italija počasni gost.

U saopštenju izdavačke kuće se navodi da je papina autobiografija, napisana uz učešće italijanskog autora Karla Musoa, sastavljana tokom proteklih šest godina.

Kako se navodi, papa je nameravao da knjiga bude izdata tek nakon njegove smrti, ali su ga nastupanje katoličke Jubilarne godine, kao i zahtevi današnjice uverili da je sada objavi.

Jubilarna godina je posebna sveta i hodočasnička godina u katoličkoj crkvi, a obično se održava svakih 25 godina. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()