Napad na Krimski most: Oglasio se Podoljak, ali i Zaharova

Dve odrasle osobe su ubijene, a jedno dete je ranjeno, u napadu na Krimski most rano jutros

17.07.2023. 11:07
  • Podeli:
krim most reuters-64b4c9cf0472f.webp Foto: Reuters

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) obećala je danas da će "nakon pobede" otkriti sve detalje organizacije "bavovne" na Krimskom mostu.

Bavovna je ukrajinski izraz za eksploziju vojne strukture na ruskoj teritoriji.

"Služba bezbednosti Ukrajine će definitivno otkriti sve detalje o organizaciji 'bavovne' posle naše pobede. U međuvremenu, sa interesovanjem gledamo kako jedan od simbola Putinovog režima ponovo nije izdržao vojno opterećenje", rekao je predsednik SBU Artem Degtjarenko agenciji Interfaks-Ukrajina.

Degtjarenko je podsetio da je "u jednom od intervjua šef SBU Vasilij Maljuk izjavio da norme međunarodnog prava, analiza operativne situacije i tradicija ratovanja omogućavaju presecanje logističkih ruta neprijatelja".

"Krimski most je danas jedan od transportnih koridora vojnih zaliha za rusku vojsku", istakao je on.

Savetnik šefa kancelarije Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak kratko je prokomentarisao na Tviteru da je "svaka nelegalna struktura pomoću koje se prevoze ruski instrumenti za masovna ubistva obavezno kratkog životnog veka".  

"Bez obzira na to koji su razlozi za uništenje", dodao je on.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da su odluku o jutrošnjem napadu na Krimski most doneli ukrajinski zvaničnici i vojska, uz, kako je navela, učešće američkih i britanskih obaveštajnih službi.

"Današnji napad na Krimski most izveo je kijevski režim. Ovaj režim je teroristički i ima sve oznake međunarodne organizovane kriminalne grupe", napisala je Zaharova na Telegramu, prenose RIA Novosti.

Ona je dodala da odluke donose ukrajinski zvaničnici i vojska, uz "direktno učešće američkih i britanskih obaveštajnih agencija i političara".

Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je prethodno da su Krimski most noćas u 3.05 sati napala dva ukrajinska drona sa površine vode.

Dve odrasle osobe su ubijene, a jedno dete je ranjeno, u napadu na Krimski most rano jutros, za koji je ruska strana optužila Kijev, i nazvala napad terorističkim.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()