Napadnuta ambasadorka Srbije u Madridu: Đurić osudio kriminalni čin i zatražio punu istragu

Iz izjava prisutnih svedoka, sumnja se da je, po govoru, osoba albanskog porekla

08.09.2024. 21:41
  • Podeli:
irena šarac - foto mfa gov rs-66ddff0035f3b.webp Foto: Republika Srbija Minitarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić najoštrije je osudio fizički napad na ambasadorku Srbije u Španiji Irenu Šarac, koji se dogodio danas popodne u Madridu.

"Najoštrije osuđem fizički napad na ambasadorku Šarac u centru Madrida. Zahtevamo od svih nadležnih punu istragu i odgovornost za ovaj nečuveni incident i akt nasilja prema najvišem diplomatskom predstavniku naše zemlje", izjavio je šef srpske diplomatije Marko Đurić za Tanjug.

Kako Tanjug saznaje, danas kasno popodne u centru Madrida mlađa muška osoba fizički je napala ambasadorku Srbije u Španiji Irenu Šarac, u ulici u kojoj stanuje, i naneo joj povrede u predelu leđa. 

Iz izjava prisutnih svedoka, sumnja se da je, po govoru, osoba albanskog porekla. 

Prema svedočenju prisutnih, mlađi muškarac prišao je ambasadorki Šarac koja je pričala telefonom na srpskom i pitao je da li je iz Srbije, nakog čega ju je udario nogom u leđa i pobegao. 

Nekoliko svedoka je potom bezuspešno pokušalo da uhvati napadača. Napad je prijavljen policiji, koja je stigla na lice mesta i vrši uviđaj.

Ambasadorka Šarac je dobrog stanja, kaže izvor za Tanjug.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()