Napadnuta vojska u bazi SAD kod Bagdada: Američki vojnici uzvratili vatru

Prema rečima jednog od zvaničnika, u napadu je bilo lakše povređenih i oštećenja infrastrukture.

21.11.2023. 18:15
  • Podeli:
Vojska SAD_Američka vojska_U.S. Army_Foto Tanjug_AP Photo_Ahn Young-joon (1)-6416d1fac0f87.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Ahn Young-joon

Američke snage u vazdušnoj bazi  Ain al-Asad zapadno od Bagdada bile su danas meta napada na koji su uzvratile, javlja Rojters pozivajući se na dva američka vojna zvaničnika.

Prema rečima jednog od zvaničnika, u napadu je bilo lakše povređenih i oštećenja infrastrukture.

Drugi zvaničnik je rekao da su američke snage u odgovoru na napad koristile borbene avione AC-130.

SAD su ranije odgovorile na napade na svoje snage u Iraku i susednoj Siriji, za koje je odgovornost preuzela iračka militantna grupa „Islamski otpor u Iraku“.

Oružani napadi dronovima i raketama na američke trupe počeli su 17. oktobra i zbog američke podrške Izraelu u ratu u Pojasu Gaze.

Ranije danas na nalozima na društvenim mrežama povezanim sa iračkim milicijama objavljeno je saopštenje grupe „Islamski otpor u Iraku“, u kojem se žali za smrću njihovog pripadnika koji je poginuo "u borbi" protiv američkih snaga. 

To je prva prijavljena žrtva u Iraku povezana sa ratom Izraela i Hamasa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()