Napredak tokom pregovora o sporazumu o žitu

Strane su se složile da nastave sa tehničkim sastancima o sporazumu, koji ističe 18. maja

11.05.2023. 14:34
  • Podeli:
žito ukrajina anadolija-1666266740766.webp Foto: Anadolija

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ostvaren napredak tokom pregovora o crnomorskom sporazumu o žitu u kojima su učestvovali predstavnici Turske, Rusije, Ukrajine i Ujedinjenih nacija.

Kako se navodi, strane su se složile da nastave sa tehničkim sastancima o sporazumu, koji ističe 18. maja, prenosi Rojters.

"U okviru bilateralnih i multilateralnih sastanaka koji su održani u Istanbulu uz učešće Ukrajine, Ruske Federacije i Ujedinjenih nacija, dogovoreno je da se nastavi rad na ekspertskom nivou koji će biti organizovan u Turskoj", dodaje tursko ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, sastanci će biti organizovani u četvorosmernom formatu kako bi se obezbedio efiikasan nastavak sprovođenja sporazuma o žitu, prenosi TASS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()