Nasilje u zatvoru: Trojica zatvorenika preminula, a devetorica povređena u sukobu u Nevadi

Državni zatvor Eli je jedini zatvor najviše bezbednosti u ovoj saveznoj američkoj državi

31.07.2024. 07:53
  • Podeli:
američka policija ajova pucnjava SAD-6596e4ed460b0.webp Foto: AP Photo/Andrew Harnik

Trojica zatvorenika su preminula, a devetoro je povređeno posle sukoba u zatvoru najviše bezbednosti u saveznoj državi Nevada, saopštili su danas zvaničnici.

Nijedan čuvar nije povređen, ali zvaničnici nisu izneli detalje o tome kako je došlo do sukoba, prenosi AP.

U toku je istraga o smrti i povredama zatvorenika.

Državni zatvor Eli je jedini zatvor najviše bezbednosti u Nevadi, a u decembru 2022, nekoliko zatvorenika je štrajkovalo glađu zbog navodnih loših uslova i neadekvatnih porcija hrane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()