Nastavljaju se borbe u Donjeckoj oblasti : Ukrajinci demantovali da su vagnerovci osvojili Jagidine

Od početka invazije ukupno 1.387 civila ubijeno u Donjeckoj oblasti, u delu koji kontroliše Kijev, a 3.094 povređeno

26.02.2023. 12:58
  • Podeli:
ukrajina reuters (2)-63fb48dd3cf48.webp Foto: Reuters

Borbe u Ukrajini ne ometaju ni loši vremenski uslovi, kao ni nastojanja svetskih lidera da nađu rešenje za uspostavljanje mira.

U Donjeckoj oblasti, prema rečima tamošnjeg načelnika Pavla Kirilenka, u današnjim ruskim napadima poginula su tri civila, a četiri su povređena. Kirilenko je napisao na Telegramu da su dve osobe poginule u subotu u Bahmutu, a da je jedna ubijena u Novopokrovskom.

Prema Kirilenku, procenjuje se da je od početka invazije ukupno 1.387 civila ubijeno u Donjeckoj oblasti, u delu koji kontroliše Kijev, a da je 3.094 povređeno, objavio je Kijev independent. 

Iako je grupa Vagner tvrdila juče da je zauzela selo Jagidne u jednoj od odlučujućih bitaka za Bahmut, ukrajnska vojska je danas tu vest demantovala.

Generalštab oružanih snaga Ukrajine saopštio je da Rusija nastavlja da koncentriše ofanzivne napore duž cele linije fronta u Bahmutu, gde se nalazi Jagidne.

A prema podacima kojima ukrajinski Generalštab raspolaže, Rusija je dosad izgubila 148.130 vojnika u Ukrajini od početka rata.

Prema tom izveštaju, Rusija je izgubila 3.381 tenk, 6.615 oklopnih borbenih vozila, 5.242 vozila i rezervoara za gorivo, 2.380 artiljerijskih sistema, 475 višestrukih raketnih sistema, 247 sistema protivvazdušne odbrane, 299 aviona, 288 helikoptera, 2.037 dronova, preneo je Kijev independent.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()