Nazvali ga "lažovom koji je podstakao mafiju": Tramp napustio suđenje za klevetu Džin Kerol

Zastupnica tužilje opisivala bivšeg predsednika SAD kao lažova koji je podstakao "mafiju na društvenim medijima"

26.01.2024. 20:53
  • Podeli:
donald tramp, suđenje - 26 jan 2024 - profimedia-65b4081073d0c.webp Foto: Profimeida

Bivši predsednik SAD Donald Tramp danas je napustio sudnicu tokom završnih izlaganja nakon što je advokat kolumnistkinje Elizabet Džin Kerol pozvala porotu da njenoj klijentkinji dodeli namanje 24 miliona dolara odštete zbog "oluje mržnje" koju je Tramp izazvao.

Tramp (77) se nalazi na suđenju po optužbi za klevetu koju je protiv njega podnela Kerol (80), nakon što ju je nazvao lažovom kada ga je 2019. godine javno optužila da ju je silovao 1996. u jednoj prodavnici na Menhetnu, a na osnovu tih optužbi joj je na prethodnom suđenju već dodeljeno pet miliona dolara.

Donald Tramp je napustio sudnicu samo nekoliko minuta pošto je advokat Roberta Keplan započela završno izlaganje, uz pratnju specijalne službe i nije se vratio za kraj završne reči, preneo je AP.

Odlazak je usledio samo nekoliko minuta nakon što je sudija, bez prisustva porote, zapretio da će poslati Trampovog advokata Alinu Habu u zatvor jer je nastavila da priča kada joj je rekao da je njeno vreme gotovo.

Tramp, koji nije morao da prisustvuje postupku građanske parnice, delovao je uznemireno celo jutro, energično odmahujući glavom dok ga je zastupnica Džin Kerol opisivala kao lažova koji je podstakao "mafiju na društvenim medijima" da napadne njenu klijentkinju, piše AP.

"Ovaj slučaj se odnosi na kažnjavanje Donalda Trampa za ono što je uradio i ono što nastavlja da radi. Ovo suđenje ima za cilj da ga natera da prestane", nastavila je Roberta Keplan, uprkos negodovanju bivšeg predsednika.

Keplen je rekla da bi porota trebalo da dodeli 12 miliona dolara za štetu nanetu reputaciji Džin Kerol i još 12 miliona za patnje koje je pretrpela zbog Trampovih napada.

Zatim je dodala da je ova "neobično visoka kazna" takođe neophodna "zbog nade da će zaustaviti Donalda Trampa".

Trampu je takođe bilo ograničeno šta sme da kaže na svedočenju, budući da mu je predsedavajući sudija Luis Keplen zabranio da komentariše prethodnu presudu u kojoj se navodi da je Tramp seksualno zlostavljao Kerol u prodavnici ''Bergdorf Goodman'' i oklevetao je u svojim izjavama iz oktobra 2022.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()