Ne sluti na dobro: Posle serije ruskih napada Ukrajina povećala uvoz struje i obustavila izvoz

Proizvodna i prenosna postrojenja su od petka na udaru ruskih snaga

24.03.2024. 11:56
  • Podeli:
odesa, ruski raketni napad na odesu, rat u ukrajini, ukrajina, 15 mart 2024 - foto AP Photo Victor Sajenko Tanjug (6)-65f44bdebf7ee.webp Foto: AP Photo/Victor Sajenko/Tanjug

Ukrajina je od danas naglo povećala uvoz električne energije i obustavila izvoz posle serije ruskih vazdušnih udara raketama i dronovima na objekte elektroenergetskog sistema, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo energetike.

"Za današnji dan prognozira se uvoz električne energije od 14.900 megavat sati (Mvh) i ne očekuje se izvoz", navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Rojters.

Proizvodna i prenosna postrojenja su od petka na udaru ruskih snaga što je izazvalo brojne nestanke struje u mnogim regionima, a rano jutros su napadnuti elektroenergetski objekti u tri ukrajinska regiona.

Ukrajinsko ministarstvo energetike je saopštilo da su ruske snage pokušale da pogode kritični elektroenergetski objekat u Lavovskoj oblasti.

"Oprema se zapalila i objekat je ostao bez struje. Žrtava nije bilo. U toku je detaljna procena posledica napada", saopštilo je ministarstvo.

Pre toga Ukrajina je uvezla 3.300 Mvh i izvezla 2.148 Mvh.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()