"Nema kompromisa": Papa ohrabrio protivnike abortusa da nastave borbu za očuvanje života

Poruka je upućena učesnicima skupa "Biraj život", koji će sutra biti održan u Rimu

21.06.2024. 21:23
  • Podeli:
Papa Franja_Foto AP Photo_Andrew Medichini_Tanjug-63d57b7e66568.webp Foto: AP Photo / Andrew Medichini / Tanjug

Papa Franja danas je ohrabrio protivnike abortusa da istraju u svojoj borbi, jer je u pitanju dostojanstvo ljudskog života koji treba sačuvati.

Papa je ovu poruku uputio učesnicima skupa “Biraj život” koji će sutra biti održan u Rimu, prenela je agencija Ansa.

“Pozivam vas da nastavite hrabro borbu uprkos svim preprekama jer je u pitanju dostojanstvo ljudskog života koji je dar od Boga i previše važan da bi bio predmet kompromisa”, poručio je papa Franja.

On je naveo i da se "ne može se praviti kompromis kada je u pitanju ljudski život".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()