Nema vetra, mirno more: Gotovo 500 migranata prešlo Lamanš za jedan dan

Sa ovim brojem, od početka godine u Veliku Britaniju ukupno je pristiglo više od 19.000 migranata

18.08.2024. 17:47
  • Podeli:
lamanš, engleski kanal, imigranti, ilegalni imigranti - 6 avg 2024 - foto Retuers-66c2073f1b837.webp Foto: Retuers

Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je gotovo 500 migranata u čamcima prešlo Lamanš u jednom danu. Sa ovim brojem, od početka godine ukupno je pristiglo više od 19.000 migranata, prenosi Skaj njuz.

Najnoviji podaci pokazuju da su juče ukupno 492 osobe prešle kanal u devet čamaca, a tokom protekle nedelje ovim putem su došle još stotine izbeglica.

Veći broj dolazaka migranata beleži se zbog povoljnih vremenskih uslova u ovom periodu, pri čemu je more mirnije, a vetar nije jak na Lamanšu.

U nedelju 11. avgusta došle su čak 703 izbeglice, što je rekord u jednom danu od početka godine, a premijer Kir Starmer rekao je da se očekuje još veći broj tokom leta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()